Schadijkse Bossen

Tegenover de groepsaccommodatie ligt Natuurgebied “De Schadijkse Bossen”. Hier kunt u terecht voor bijvoorbeeld mooie wandelingen en mountainbike routes https://www.mtbdeschaak.nl

Schadijkse bossen: Geleide wandeling voor groepen

In de Schadijkse bossen komen Natuur, Cultuur en Historie samen.

Als Landschapsambassadeur in de gemeente Horst aan de Maas neemt Wiel jou graag mee de natuur in. Hij vertelt jou dan het boeiende verhaal van het natuurgebied De Schadijkse bossen en het historische oorlogsverhaal over verzets-echtpaar Derk en Berendje van Assen-Grolleman:

  • Voor groepen natuurgenieters is het mogelijk om op afspraak, samen met Wiel, een wandeling te maken door de Schadijkse bossen. Tijdens deze wandeling vertelt hij het verhaal over het ontstaan van dit prachtige natuurgebied en over het huidige beheer.
  • Halverwege deze wandelroute staat het “Kruus op de Schaak”. Het herdenkingskruis van Derk van Assen, die hier gefusilleerd is. Het persoonlijke, historische verhaal van deze verzetsheld en zijn vrouw Berendje Grolleman maakt nog steeds veel indruk.

Vertrekpunt wandeling:
Groepsaccommodatie De Zandberg, Bergsteeg 7a te Meterik (in de Schadijkse bossen).

Duur wandeling:
Deze wandeling (Drabbeldrift route) heeft een lengte van 3.3 km en zal ongeveer 2 uur duren.

Tarieven:
€ 4,– per persoon met een minimum bedrag van € 80,–. U kunt de wandeling ook starten of eindigen met koffie / thee en limburgse vlaai. Prijzen en mogelijkheden op aanvraag.

Meer weten over de wandeling, of reserveren? Bel Wiel Steegs: 06 41166585, of mail naar opdekogel@gmail.com

 

Ontwerp & ontwikkeling: Mindworkz